Cum să alegi o pompă pentru fântână


Alegerea unei pompe pentru fântână începe nu în magazin, ci pe teren, direct la sursa de apă.

În primul rând, este necesar să măsurați următoarele valori: 1. Adâncimea fântânii. Aceasta este distanța de la suprafața solului până la fund. Se determină cu ajutorul unei rigle sau a unei sfori cu o greutate.

2. Nivelul static al apei în fântână. Aceasta este distanța de la suprafața solului până la oglinda apei. Pentru a determina această valoare, trebuie să lăsați fântâna să se umple. Pentru măsurători se utilizează aceeași sfoară cu greutate. Pentru a obține înălțimea coloanei de apă, trebuie să scădeți nivelul static din adâncimea fântânii;

3. Nivelul dinamic. Pentru a-l determina, trebuie să începeți să pompați apa din fântână. Nivelul la care apa încetează să scadă este nivelul dinamic. Dacă după o jumătate de oră - o oră de pompare, înălțimea coloanei de apă se schimbă nesemnificativ, atunci fântâna are un debit suficient, iar riscul de a „pompa toată apa” este scăzut.

4. Diametrul inelelor fântânii. Este necesar pentru calcularea volumului total de apă și se măsoară cu o ruletă obișnuită.

În al doilea rând, este necesar să aflați calitatea apei din fântână. Pentru ca pompa să nu se strice în prima săptămână de funcționare, este important să determinați prezența suspensiilor, a impurităților și a particulelor solide de diferite diametre.

În al treilea rând, se stabilesc volumul maxim și mediu de apă – valori după care se determină puterea pompei. Aceasta trebuie să fie suficientă pentru vârful de consum.

În al patrulea rând, se iau în considerare sezonalitatea și temperatura de funcționare a echipamentului de pompare. Dacă se presupune că pompa va fi utilizată doar în timpul verii, acest lucru extinde gama potențială de produse.

Și finalmente, condițiile de funcționare ale pompei determină prezența sau absența hidroforului. Dacă alimentarea este întreruptă, de exemplu, se deschid robinetele în bucătărie sau în baie, atunci un rezervor de apă este obligatoriu. Pornirea și oprirea frecventă pentru echipamentul de pompă este extrem de nedorită.

Link către pompele noastre

Puteți comanda pompa în sine sau puteți obține o consultanție profesională în magazinul nostru sau la numărul de mai jos. 068 299 599 / Chișinău, Str. Uzinelor 169